Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hugo Chávez megdícsérte a kubaiak munkáját Venezuelában

2008.08.25
Kép A vasárnapi „Aló Presidente” című tévéműsorban, a venezuelai elnök, Hugo Chávez a kubai egészségügyi szakértők munkája iránti nagyrabecsülését fejezte ki, amely az országa szociális kezdeményezéseit segíti.
 
Chávez a „Barrio Adentro” és a „José Gregorio Hernández” szociális szolgálat erőfeszítéseinek eredményeit emelte ki, amelyekbe a kubaiak szorosan be voltak vonva a kezdeményezések öt évvel ezelőtti elindulása óta.
 
Chávez köszönetet mondott ezen programok résztvevőinek, amiért egészségügyi ellátást biztosítanak a szegényeknek, ezzel eddig körülbelül 100.000 életet mentve meg.
 
A venezuelai államfő megbecsülését küldte Fidel Castro kubai vezetőnek, és megjegyezte, hogy az ilyen erőfeszítések nem lehetnének sikeresek egy piacgazdaságban.
 
Chávez Miranda államban mondta ezeket, ahol egy új regionális kezdeményezés indul útjára „Április 13-a Misszió” néven.
 

Eme projekt fő eleme egy átfogó program annak biztosítására, hogy az állam közösségei hozzájussanak az olyan alapvető szolgáltatásokhoz, mint az ivóvíz és az energia, de tartalmazza utak, csatornahálózat, lakóházak, iskolák és egészségügyi központok építésének tervét is.

Cubanews