Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Egyesült Államok gátolni próbálja, hogy Kuba idegenforgalmi bevételekhez jusson

2005.09.01
Az Egyesült Államok gátolni próbálja, hogy Kuba idegenforgalmi bevételekhez jusson 
Népünk egyértelmű válasza Bush brutális rendelkezéseire bizonytalanná tette szélsőjobboldali kormányát és a miami maffiát, mely feltétel nélkül kiszolgálja.
Nem tudják mit mondjanak vagy mit ne mondjanak, ellentmondásos és összefüggéstelen magyarázkodásba bonyolódnak, próbálják összezavarni és csillapítani azok egyre erősödő hangját, akik nem fogadják el hogy egy csoport korrupt és fasiszta olyan személyes és szent dologba avatkozzanak, mint a családi kapcsolatok és olyan megszokott cselekedetekbe, melyek fenntartják ezeket, mint, többek között, a kölcsönös látogatások vagy az anyagi segítségnyújtás.
 Ezek ellenére, az új rendelkezések által, Kubában és magában az Egyesült Államokban okozott hatalmas felháborodás miatt az amerikai kormányfunkcionáriusok és ezek feltétel nélküli miami kiszolgálóinak magatartásában megfigyelhető pillanatnyi zavarodottság és bizonytalanság nem tehet figyelmetlenebbé minket.

  Nyilvánvaló, a fasiszták piszkos céljaik elérésére újabb csapdákat állítanak, más megoldásokat használva, melyek lehetővé teszik, hogy még tovább szűkítsék az országunk körüli gazdasági zárlatot, anélkül, hogy akár Kubában, akár a világ más részén bírálatoknak és ítéleteknek tennék ki magukat.

 Így láttuk az elmúlt napokban, hogy a Bush adminisztráció szélsőjobboldala egyértelmű lépéseket tesz annak irányába, hogy meggátolja országunk idegenforgalmi és más szolgáltatásokból származó bevételekhez való jutását, valamint hogy nullára csökkentese annak lehetőségét, hogy az Egyesült Államokban élő kubaiak pénzt küldhessenek Kubában élő családtagjaik részére; és erre az elképzelhető legperverzebb, legálnokabb és legképmutatóbb módszert használják, megakadályozzák, hogy Kuba külföldi bankokban helyezze el a devizás üzletekben folytatott árusításokból, valamint a turizmushoz és más szolgáltatásokhoz kapcsolódó szolgáltatásokból befolyó dollárjait. Ilyen formán Kuba nem használhatja fel ezeket a dollárokat sem gyógyszerek, sem élelmiszerek, sem azoknak az üzleteknek az ellátására szükséges árúk beszerzésére, amelyekben azok vásárolnak, akik az Egyesült Államokban élő rokonaiktól kapnak anyagi segítséget.
 
Ezzel az álnok céllal az Egyesült Államok kormánya nyomást gyakorol a külföldi bankokra, hogy ne fogadjanak teljesen törvényes eredetű és becsületes pénzt Kubából. Ezenkívül a miami terrorista maffia sajtójában olyan gyalázatos aljasság megjelentetését mozdítja elő, mely szerint ezek a pénzek akár még olyan tevékenységekkel is kapcsolatosak lehetnek, mint a pénzmosás és a kábítószer kereskedelem, melyekkel szemben országunk a leghatározottabban küzd.

 Ezek a cselekedetek még inkább felháborítóak, ha azt vesszük számításba, hogy a Kubába látogató turistáknak kizárólag azért kell készpénzt használniuk mert az amerikai blokád megtiltja az e piacot ellenőrző amerikai bankok, vagy más amerikai pénzügyi cégek által kibocsátott hitelkártyáik és utazási csekkjeik használatát. 
Továbbá, mindössze egyetlen egy amerikai bank kapott engedélyt, hogy Kubába irányuló banki átutalásokat végezhessen, ennek köszönhetően a külföldön élő kubaiaknak ma valóságos kálváriát járnak, hogy banki úton juttathassák el küldeményeiket kubai családtagjaik részére, ezért az esetek legnagyobb részében a végén arra kényszerülnek, hogy készpénzt küldjenek. Az Egyesült Államokból Kubában élő családtagjaik részére pénzt küldendőkkel szembeni ugyanezen állandó üldözés és fenyegetettség miatt a rokonok inkább készpénzt küldenek, hogy ne legyen dokumentált nyoma a pénznek, ami az amerikai hatóságok részéről meghurcolásának tenné ki őket és Miamiban élő terroristák erőszakos akcióival fenyegetné őket.

 Cinikusabb és perverzebb módszert elképzelni sem lehetne, mint amivel az Egyesült Államok bűnös blokádja arra kényszeríti a rokonokat, hogy támogatásukat készpénzben küldjék a családtagoknak, a Kubába látogató külföldieket pedig, hogy készpénzzel kelljen fizetniük, most pedig durva nyomásgyakorlással megpróbálják megakadályozni, hogy Kuba behozatalainak kiegyenlítésére használja ezt a készpénzt.

 Két nappal ezelőtt, mikor a bandita Otto Reich, az amerikai kormány latin-amerikai ügyekkel megbízott tanácsadója, leköszönt posztjáról, a Kubával szembeni új rendelkezésekkel kapcsolatban azt a cinikus nyilatkozatot tette, hogy „Néhány már alkalmazásban van, mások folyamatban vannak. Sok közülük, rendeletek és bizonyos bürokratikus eljárások meghozatalát igényli, ezen vannak az ügyvédek és más kormánytisztviselők, és több más alkalmazása is folyamatban van”. 

 Az elmúlt 40 év küzdelmei során Kuba túl sok tapasztalatot halmozott fel ahhoz, hogy meglepetést okozzanak számára a birodalom visszataszító tervei.
 
Az új, gyáva rendelkezésekkel szemben a kubai nép, az Egyesült Államokban élő kubaiak, az amerikai nép és világ valamennyi nemzete előtt leplezzük le az Egyesült Államok kormányának szándékát, melyen gyorsított ütemben dolgozik, hogy a családi pénzátutalásokon túl megfossza Kubát az idegenforgalomból és más kereskedelmi szolgáltatásokból származó bevételiből származó jelentős hányadától.
 
A ezt megelőző egyetlen amerikai adminisztráció sem ment el ilyen messzire, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a hatalmat jelenleg gyakorló fasiszta szélsőjobb nem ismer aggályt vagy etikát fanatikus rögeszméjében, hogy megpróbálja elérni a lehetetlent: térdre kényszerítse a kubai népet.
 
Valamennyi csapdája csődöt fog mondani. Népünk a megszokott lélekjelenléttel és kitartással fog harcolni, és győzni fog a bár hatalmas, de aljas és gyáva ellenséggel szemben, aki népirtó politikája és náci-fasiszta módszerei miatt méltán megérdemli a megvetést.